Jag har packat en kortlek.

Idag är det åtta månader kvar till julafton och två till midsommarafton. Därmed en alldeles lagom bra placerad dag på året att fira och partaja.

Jag ska på min premiärtur. Kryssa med en jättefärja framåtillbaka till Åland. För en spottstyver som även omfattar en anslutande buss. Planen var att Halvan skulle med, men så kom Långtbortistan emellan. Tur att herr och fru Martini ska med, det är praktiskt att umgås med flexpensionärer.

Det finns människor i min omgivning som ”turar” över Östersjön som hobby. Jag har betraktat det hela genom samma fördomsfulla glasögon som jag betraktar Ullared. Och Ullared har jag faktiskt provat en gång; med slutresultatet en bunt usla strumpor av bambu som luddade och ett ”aldrig mer”.

Men det kan ju bli alldeles, alldeles underbart. Eller?

Jag litar på att vi får roligt, vi tre, möjligen något lite på andra medpassagerares bekostnad.

8 reaktioner till “Jag har packat en kortlek.

  1. Senaste åren har jag åkt på stickkryssningar över dagen. Bäst är att ha konferensrum båda vägarna. Vi tittar ut och äter lite gott eller handlar lite, sedan går vi tillbaka till vårt rum och stickar, virkar och snackar. Jag har blivit sådan att jag vill ha mer pratvänlig än dansvänlig musikvolym, det kan numera vara problem.
    Men jag funderar på att kryssa ibland, jag gillar att vara på sjön och även om de stora färjorna tar bort mycket av känslan så har man ju fin utsikt.

    Gillad av 1 person

  2. Ha det så trevligt!
    Haha, trodde jsg var den enda som inte förstod bambusockornss storhet! En kompis svor vid dem så jag köpte ett gäng, och jag tyckte det var det sämsta köpet nånsin, de åkte i soporna (jag har ljusa heltäckningsmattor i halva huset och väldigt god syn, samt ett svårövertalat ordningssinne… såg svarta prickar överallt!)

    Gillad av 1 person

  3. Haha, det skall bli kul att få läsa hur det var. Jag har åkt på en sådan kryssning en gång för hundra år sedan, okej det var kanske bara trettio år sedan. Invigning av ett nytt skepp som då förstås var väldigt fint och god mat tror jag att vi fick. Däremot var det inte särskilt billigt så den anledning till kryssning har jag aldrig förstått. Ja, en hel del rejält fulla människor var det också. Ingenting som jag känner att jag behöver göra i repris.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar